Witloofslaatje met appel walnoot en oude kaas

Witloofslaatje met appel, walnoot en oude kaas

Witloof... you love it or you hate it. Voor de liefhebbers... hier is het recept voor een lunchsalade!

Ingrediënten voor 4 personen
3 stronkjes witloof
50 g walnoten
1 sjalot
handvol rozijnen
1 groene appel (Granny Smith)
200 g belegen kaas (bv. Brugse kaas)

Bereidingswijze

1. Gebruik de grove snijschijf van de Fresh Express om de stronkjes witloof in niet te fijne, onregelmatige stukken te snijden. Doe het witloof in een grote slakom. Doe nu hetzelfde met de appel maar gebruik de fijne snijschijf (julienne) en voeg ze bij het witloof. Schillen is niet nodig.

2. Strooi een handje rozijnen en de fijngesneden walnoten in de sla, samen met de pittige tuinkers.

3. Snipper de sjalot fijn met de fijne snijschijf, en werk er de sla mee af. Als je kervel in huis hebt, voeg dan wat fijne pluksels toe. Meng alles.

4. Haal er de belegen kaas bij. Gebruik de parmezaanrasp van je toestel om snippers kaas over de sla te strooien.

5. Giet dressing over de gemengde witloofsalade, en klaar! Serveer de witloofsla in een soepkom of een diep bord.

MOULINEX FRESH EXPRESS + DJ755G3
MOULINEX

MOULINEX FRESH EXPRESS + DJ755G3

Online niet meer beschikbaar, informeer voor de stock bij uw specialist.