Serranoham kroketjes

Serranoham kroketjes

Een heerlijk hapje voor elk seizoen!

Ingrediënten
30 gr boter
80 gr bloem
50 cl melk
snufje nootmuskaat
150 gr geraspte kaas (naar keuze)
4 sneetjes Serranoham (in dunne reepjes)
2 eieren
1/2 glas melk
paneermeel
zout, peper
olie, om te frituren

Bereidingswijze
1. Maak een stevige bechamelsaus: smelt de boter op laag vuur en voeg er de bloem onder voortdurend roeren bij. Laat even bakken en giet er dan geleidelijk de melk bij. Blijf goed roeren – maar laat niet koken! - en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur wanneer de saus dik genoeg is. Voeg wat bloem toe indien nodig.
2. Meng de geraspte kaas en sneetjes ham door de saus en zet minimum 2 uur in de koelkast.
3. Meng de 2 eieren en het half glas melk in een kom. Giet een grote hoeveelheid paneermeel in een 2de kom.
4. Haal de vulling uit de koelkast en vorm balletjes van het mengsel. Dompel ieder balletje in het ei-melk mengsel en vervolgens in het paneermeel.
5. Bak enkele balletjes tegelijkertijd in de friteuse tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer!

FRIFRI FRITEUSE 1.5KG 828
FRIFRI

FRIFRI FRITEUSE 1.5KG 828

59,99
binnenkort leverbaar