Pao de queijo

Pão de queijo (Braziliaanse kaasbolletjes)

Een typisch Braziliaans gerechtje dat snel hapklaar is? De Pão de queijo zijn heerlijke kaasbolletjes die je snel serveert als hapje.

Ingrediënten
60 ml zonnebloemolie
60 ml melk
1 theelepel zout
135 gr cassavemeel
1 ei
5 eetlepels yoghurt (naturel)
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
50 gr geraspte mozzarella

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C. Zeef het cassavemeel en breng de melk met de olie en het zout in een sauspan aan de kook.
Voeg het cassavemeel toe al roerend! Laat nu afkoelen en roer het ei erdoor. Parmezaanse kaas en mozzarella erdoor roeren. Maak kleine balletjes van het beslag en zet in de voorverwarmde oven zetten.
Bak ze 25-30 minuten tot ze een lichte goudkleur hebben.

Geniet van je Pao de queijo als tussendoortje bij je koffie zoals de Brazilianen of eet ze als avondeten.

BOSCH HANDMIXER CLEVERMIXX MFQ3030
BOSCH

BOSCH HANDMIXER CLEVERMIXX MFQ3030

Online niet meer beschikbaar, informeer voor de stock bij uw specialist.