Madeleines

Madeleines

Een lekker cakeje voor bij de koffie of thee!

Ingrediënten voor ongeveer 15 grote cakejes
3 eieren
100 gr fijne suiker
1 tl bakpoeder
1 citroen (goed gewassen)
110 gr bloem
een handvol fijngemalen pistachenootjes
bakvormpjes voor madeleintjes

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een kookpot en laat ze afkoelen.

2. Klop de eieren en de suiker in de keukenrobot tot een romig mengsel.

3. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar en voeg de afgekoelde, gesmolten boter bij.

4. Rasp de citroen en strooi er de citroenzeste en het pistachepoeder in.

5. Meng het geheel nog eens goed en laat nu alles 30 minuten rusten.

6. Giet het deeg in de madeleinevormpjes en vul ze voor 2/3.

7. Bak de cakejes 5 minuten in een oven op 220 °C en daarna nog eens 8 minuten op 180 °C. Om te zien of de madeleines gaar zijn, prik je met een metalen prikker in het midden. Als er geen deeg meer aan kleeft, zijn ze klaar.

BOSCH KEUKENROBOT-GEEL MUM54620
BOSCH

BOSCH KEUKENROBOT-GEEL MUM54620

Online niet meer beschikbaar, informeer voor de stock bij uw specialist.