Mobile : Wat is 4G eigenlijk?

Mobile : Wat is 4G eigenlijk?

De nieuwe iPhone 5 is net gelanceerd, u heeft dit zeker al gehoord. Een van de nieuwe functies is dat de nieuwe iPhone werkt op 4G. Maar wat is dat nu juist, 4G? Uw Expert legt het u graag uit!

4G is nog sneller!

Na tien jaar wachten is mobiel surfen via 3G stilaan gemeengoed geworden. Maar de volgende stap laat niet meer zo lang op zich wachten.


De eerste testen voor een 4G-netwerk zijn ondertussen al gebeurd in ons land, en ze zijn meer dan bemoedigend: er kon een constante downloadsnelheid van 60 megabit per seconde mee worden neergezet, wat ongeveer het dubbele is van de downloadsnelheid die u vandaag krijgt via breedbandinternet over een vaste lijn.

Die hoge surfsnelheid is de belangrijkste reden waarom telecomoperatoren zo sterk geloven in 4G. De internetervaring die 3G levert is namelijk een stuk trager dan internet via de kabel en de telefoonlijn.

Daardoor zijn dezelfde geavanceerdere internettoepassingen die men thuis gebruikt, zoals onlinegaming en interactieve videodiensten, momenteel niet zomaar mogelijk via de zaktelefoon.


4G moet dat dus veranderen. Momenteel zijn er al 4G-verbindingen actief in Scandinavië en de Verenigde Staten.

Reacties