Multimedia : Waarvoor heeft u eigenlijk een tablet nodig?

Multimedia : Waarvoor heeft u eigenlijk een tablet nodig?

De tabletmarkt is absoluut in stijgende lijn, maar waar kan u deze speeltjes nu juist voor gebruiken? Is het een echte vervanger voor uw PC? Dat misschien niet, maar je kan er zo veel mee doen, en dat vanuit je luie zetel ! Uw expert geeft u een overzicht van de handige functies.

Samsung heeft recent een aantal nieuwe tablets gelanceerd, de 7” Tab2 en de 10,1” Tab2.

Beide zijn standaard uitgerust met de laatste versie van Android (Android 4.0 Ice Cream Sandwich) en een 1GHz dual core processor. Ook zijn ze zeer interessant geprijsd: de wifi versie van de 7” (P3110) is verkrijgbaar voor slechts 269€, de 10,1” versie met wifi + 3G is er voor 459€.
P3110: 7” wifi 269€
P3100: 7” wifi + 3G 369€
P5110: 10,1” wifi + 3G 359€
P5100: 10,1” wifi 459€

Waarvoor heeft u eigenlijk een tablet nodig?

Een tablet kan zowel thuis als onderweg een zeer handig instrument betekenen. Thuis kan u er bijvoorbeeld TV op kijken met de Yelo applicatie van Telenet, waar u zich ook in het huis bevindt, of ook snel iets opzoeken op internet of een mailtje sturen zonder dat u hiervoor uw pc of laptop moet aanschakelen.
Bovendien kan u met een tablet uw volledige audio beheren en bedienen via systemen als Sonos. Concreet kan u met uw tablet de muziekkeuze en volume bepalen, maar u kan uw tablet ook gebruiken als online muziekspeler, waarbij u online muziekdiensten als Aupeo, Deezer of Spotify gebruikt (+ link naar eerdere artikels) en afspeelt op uw hifi installatie (Sonos maar ook via bluetooth of met een docking station). Informeer u zeker bij een van onze vakmannen (plus link) voor meer info en uitleg over deze mogelijkheden.
Voor onderweg laat het uiteraard toe om uw mails te kunnen lezen en beantwoorden en op internet zaken op te zoeken, en dit op een groter scherm als dat van uw smartphone. Maar op de Google Play applicatiemarkt van de Samsung tablets staan er ondertussen enkele honderdduizenden applicaties voor elke toepassing, zowel voor zakelijk als privé gebruik is er voor bijna elk doeleinde wel een applicatie beschikbaar. Op die manier kan u onderweg tijdens een kleine pauze al werk doen dat u achteraf op uw bureau niet meer hoeft te doen.

Reacties