Multimedia : Radio luisteren over Internet?

Multimedia : Radio luisteren over Internet?

Tegenwoordig heeft u zelfs geen echte radio meer nodig om toegang te hebben tot een eindeloze muziekbibliotheek! U heeft keuze tussen een 1000tal radiostations als u luistert via internet!

Wat?

Internetradio duidt op het uitzenden van radio waarbij het transportmedium het internet is, meer bepaald het verzenden van geluid via een stream, gedistribueerd vanaf een server.

Zo goed als alle radiostations zenden tegenwoordig behalve via de ether, ook via het internet uit; zeer veel radiostations worden zelfs enkel via het internet uitgezonden.
Een FM of AM antenne is niet langer nodig, enkel een connectie met het internet via een ethernet- of wifi verbinding volstaat.

Voordelen


Internetradio biedt tal van voordelen ten opzichte van de klassieke FM-uitzendingen, belangrijkste zijn de afwezigheid van FM-ruis en de mogelijkheid om wereldwijd ontvangst te hebben, en het eenvoudig afstellen van radiozenders. Daarnaast zijn er ook internet muziek diensten zoals Spotify, Deezer, Aupeo of TuneIn, die volledige muziekbibliotheken aanbieden via streaming.

Er zijn tal van toestellen die internetradio ondersteunen, o.a Sonos, Logitech Squeezebox, ...

Uw Expert kan u er zeker meer over vertellen!

Reacties