iPhone 5

iPhone 5

De langverwachte opvolger is er (bijna). Volgens Apple zijn er een week na de lancering al vijf miljoen stuks verkocht van de iPhone 5, meer dan het dubbel van het aantal bestellingen van zijn voorganger, de iPhone 4S op dezelfde termijn.

Toch zijn niet alle kritieken even positief, veel mensen hadden namelijk meer vernieuwingen verwacht van.

De Iphone5 heeft zoals verwacht een groter scherm (4” of 10.6cm) en is daarnaast ook dunner en lichter dan al zijn voorgangers. In tegenstelling tot de 4S weegt de Iphone 5 slechts 112 gram, of 20% minder dan zijn voorganger. Interessant is wel dat het toestel niet breder is geworden, waardoor het nog steeds even handig in de hand ligt.

Dit nieuwe toestel beschikt over een 1,2GHz dual-core Apple A6-processor, hetgeen een lichtere processor is als zijn grote rivaal, de Samsung Galaxy S3 (voeg link toe naar productpagina). Echter zijn de prestaties van beide toestellen gelijkwaardig. De nieuwe I phone5 heeft LTE-antennes waardoor de eindconsument gebruik kan maken van snellere mobiele 4G LTE-netwerken.
Net zoals de S3 beschikt de Iphone5 over een 8-megapixel camera met gezichtsherkenning, 1080 Full HD-videorecorder en een LED-flitser.

Twee zaken zijn wel belangrijk om te weten :

  • Enerzijds werkt het toestel met een nieuw type “nano” simkaart, waardoor een simswap nodig is van de oude simkaart.
  • Daarnaast is de connector aangepast, al kan Apple wel een aansluitstuk leveren om de “nieuwe” iPhone 5 te kunnen aansluiten op bestaande dockingtoestellen.

Binnenkort komt de iPhone ook naar uw Expert, hier alvast een voorsmaakje :

Laat gerust weten wat je ervan denkt, of als je hem absoluut (niet) wilt kopen op onze Facebook pagina!

Reacties