Gadgets die het leven in de wagen vergemakkelijken

Gadgets die het leven in de wagen vergemakkelijken

We spenderen heel wat tijd in de wagen, om naar het werk te gaan, om op reis te gaan, … Waarom zouden we ons het leven onderweg dan niet makkelijker maken? Naast de superhandige velcrostrips om onze i-Pads en andere tablets te bevestigen, bestaat er een waaier van gadgets om onze trajecten veiliger en aangenamer te maken.

Een Bluetooth-kit: leve de handsfree!


Het volstaat je kit aan te sluiten op de sigarettenaansteker (of als je een model op zonne-energie hebt, leg je hem gewoon op het dashboard) en te verbinden met je telefoon, om te kunnen bellen in de auto, in alle veiligheid en zonder de wet te overtreden. De naam of het nummer van je correspondent verschijnt op het scherm en je kunt hem zelfs met je stem bedienen. Je moet je ogen dus niet van de weg afhouden!

LCD-monitor voor de wagen


Ideaal om de kinderen wat verstrooiing te bieden tijdens lange ritten. Bepaalde modellen kan je ongeacht waar bevestigen, andere zijn ingebouwd in de kopsteunen. Je verbindt ze met een dvd- of MP4-speler of met elke andere multimediaspeler en eventueel met je gps. Je kunt de LCD-monitor ook verbinden met een achteruitrijdcamera om dienst te doen als parkeerhulp.

Alcoholtester: ga na of jij Bob kan zijn…


De bestaande modellen, van het eenvoudigste tot het meest ingewikkelde, kunnen in de wagen worden opgeladen met behulp van een adapter en kunnen worden opgeborgen in het handschoenvakje. Je zet hem aan, blaast er gedurende 5 seconden in en het scherm geeft aan of je in staat bent om te rijden. Heel nuttig na een gezellige drink…

Ioniserende luchtreiniger


De lucht die je in de auto inademt, is niet altijd zo zuiver. De openbare weg is immers een van de meest vervuilde omgevingen. Je kunt de luchtreiniger aansluiten op de sigarettenaansteker om de lucht in de wagen te zuiveren. De ionisatie zorgt ervoor dat het stof, de pollen, schimmels en andere schadelijke microscopische deeltjes onschadelijk worden.

Handpresso: de koffiemachine voor in de auto


Een kleine, compacte koffiemachine die je aansluit op de sigarettenaansteker van de wagen, een beetje water en het padje van je keuze. Zo kun je een heerlijk kopje koffie maken zonder je wagen te moeten verlaten. Omdat we niet altijd de tijd hebben om onderweg even te stoppen…

Achteruitkijkspiegel met Bluetooth en gps


Opdat je ogen steeds op de weg zouden gericht zijn, is er nu een achteruitkijkspiegel met geïntegreerde Bluetooth en gps. Je verbindt je gsm met de achteruitkijkspiegel en telefoneert zo met je handen op het stuur. De spiegel is uitgerust met een micro en miniluidsprekers om duidelijk te kunnen communiceren met je gesprekspartners. Het aangrenzende scherm geeft gps-informatie weer of, wanneer je bent aangekomen, een film ter ontspanning…

Gedaan met naar de garage te gaan om te horen wat er mis is


Er bestaan diagnosescanners om een volledige check-up van je wagen uit te voeren: ze geven je een defectcode die je makkelijk kunt interpreteren aan de hand van de gebruiksaanwijzing van je wagen… Deze modellen werken voor alle wagens gebouwd in 2002 of later.

Reacties