Electro : Koken is fun!

Electro : Koken is fun!

Ieder zijn eigen potje koken, maar dan wel gezellig samen? Funcooking was nog nooit zo populair als vandaag, en fabrikanten van kleine keukentoestellen vinden ook steeds verrassende nieuwe manieren om ons daarin terwille te zijn. Vijf funcooking ideetjes :

Tafelgrills

De klassieker der klassiekers blijft natuurlijk de klassieke tafelgrill, waarop een gezelschap van zes tot acht mensen rustig zijn eigen vlees en groenten kan bakken. De betere van die toestellen hebben twee verdiepingen, zodat u nooit lang hoeft te wachten op uw volgende lading: terwijl u hetgene wat u bovenaan hebt gebakken aan het verorberen bent, suddert het volgende al.
Of u diversifieert: vlees bovenaan, groenten onderaan. Tafelgrills en raclettesetjes vindt u in alle maten en gewichten, en dat is logisch ook: deze classic gaat al verscheidene decennia mee.

Persoonlijke wok

Een relatief recente variant op die tafelgrill is de tafelwok, waar u eveneens met meerdere personen elk zijn eigen wokgroenten en -vlees kunt bakken. Het principe is helemaal hetzelfde als bij de klassieke tafelgrill: een hete plaat onderaan, bovenaan verscheidene miniwoks voor ieders persoonlijke baksels. Zie bijvoorbeeld de Domo Wok Party Set, een bakplaat met anti-aanbaklaag, en daarop vijf miniwokjes. En nog gezond ook, want gewokt voedsel wordt slechts zeer korte tijd op een hoog vuur gebakken, waardoor de vitaminen erin blijven. En aangezien alle wokgerechten een groente-en vleesmix zijn eet u automatisch wat meer groenten, wat ook een bonus kan zijn.

Cupcakes

Nog zo’n redelijk verse bakrage is die van de cupcakes. Relatief simpel om te maken zegt men: een rond cakeje gemaakt van boter, suiker, bloem en eieren, dat u vervolgens versiert met een mooie laag glazuur. En met de juiste apparatuur is het helemaal een makkie. Met toestellen als de Moulinex SM2205 Piemaker hoeft u niet eens lang te wachten: het toestel laat u meerdere cupcakes, kleine taartjes en muffins bakken in luttele minuten tijd. Klaar terwijl u wacht, heet zoiets. Tip: experimenteer met extra ingrediënten, zoals citroensap, chocolade en sterke drank. En laat u volledig gaan in de versiering van het glazuur: dat is het halve plezier.

Multi-pannenkoeken-party

Nog zo’n gerecht dat gewoon voor de fun wordt verorberd, zijn pannenkoeken. Ook daar zagen fabrikanten als Tefal een mooi funcooking-concept in. En dankzij toestellen als de Tefal Multi-Pannenkoek-Party komt het effectieve bakwerk niet op de schouders van één enkel lid van het gezelschap terecht: op de aluminium bakplaat die in het midden van de tafel kan worden gezet, is er plaats voor acht afzonderlijke minipannenkoekjes. Gewoon een bokaal deeg in de buurt zetten, en het feestje kan beginnen.

Frituurfondue

Een fondueset hoort tot de klassiekers in funcooking, die net als de tafelgrill al enkele tientallen jaren tot het vaste repertoire behoren. Maar toch slagen fabrikanten erin om de boel af en toe te vernieuwen. Zoals de Duitse huishoudelektrofabrikant Severin, die een minifriteuse met fonduestokjes bedacht. Zodat u en uw gezelschap in plaats van hete druivenpitolie, waarin normaal gezien vleesfondue wordt gebakken, de stukjes vlees of vis kunnen frituren.

Zelf nog leuke Fun Cooking ideetjes? Deel ze gerust op onze Facebook pagina!

Nog meer interessante artikels kan u vinden in ons Expert Magazine!

Reacties