Multimedia : Dunnere smartphones in papier?

Multimedia : Dunnere smartphones in papier?

Als u uw huidige smartphone vergelijkt met de dikke brik waarmee u tien jaar geleden rondliep, kan u alleen maar besluiten dat mobiele telefoons - net als alle elektronica trouwens - er met de jaren alleen maar dunner op zijn geworden.

Die afslankingsrace gaat nog een eindje verder.
Nu al wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een soort ‘digitaal papier’: ultradunne, buigbare schermen die verversbare digitale inhoud kunnen tonen en reageren op invoer via buigbewegingen.

Binnen vijf tot tien jaar moeten we daar de allereerste producten van zien, zeggen de vorsers. Een Canadese universiteit heeft momenteel al een prototype van een ‘papieren’ mobiele telefoon klaar, die volledig uit het materiaal vervaardigd is. Die PaperPhone doet in theorie alles wat een smartphone doet, waaronder telefoneren, muziek afspelen, digitale boeken tonen, en zelfs video’s afspelen. Alleen ziet het ding eruit als een geplastificeerd vodje papier.

Ook bijzonder mooi is dat het buigen van de randen wordt herkend als een interfacehandeling: een buigbeweging van de rechter bovenhoek haalt bijvoorbeeld de telefoonfunctie boven.

Reacties