TV : De Slim bezel, een must have ?

TV : De Slim bezel, een must have ?

De Tv neemt al geruime tijd een centrale plaats in menig huiskamer. Hadden we het ooit kunnen denken dat de TV als designstukje zijn intrede doet? Een van deze features is de slim bezel. Slim bezel zeg je?

Een bezel is het frame rondom de TV, deze houdt de voorplaat en filters effectief bij elkaar.

Op zich niet zo bijzonder ware het niet dat de nieuwe high end TV’s nu reeds een bezel hebben van 5 mm (!!), wat een verschil met enkele jaren geleden.

De voordelen zijn niet enkel esthetisch, maar ook praktisch, gezien een 46 inch TV van vandaag zelfs effectief kleiner is dan een 40 inch van pakweg 2 jaar geleden. Meer TV voor minder ruimte dus.

Een kleine kanttekening dient echter gemaakt te worden, gezien er producten op de markt komen met bv een bezel van 1mm : hier zien we (maar niet alleen hier) dat een gedeelte van de glasplaat ook nog een zwart randje vertoond en dat de effectieve rand dus niet enkel de bezel is, maar ook een stuk scherm.


Onder het motto van Less is More wordt hier soms een premium gevraagd, enkel voor het design.


Samenvattend kunnen we zeggen dat de dunne bezel zijn intrede heeft gevonden niet enkel in de upper class, maar ook in de premium producten van zowel Samsung, Lg, Panasonic en Philips. Hoe oud was U tv ook alweer?

Enkele mooie voorbeelden :

Samsung UE46ES8000

LG 47LM960

Reacties