De nieuwe Samsung Galaxy S4 is op komst!

De nieuwe Samsung Galaxy S4 is op komst!

Op 14 maart stelde Samsung zijn nieuwe vlaggenschip smartphone toestel voor, de Galaxy S4. Het wordt vanaf eind april de opvolger van de zeer populaire S3, het toestel waarmee Samsung definitief de leiding nam binnen de Android smartphones en zelfs ten opzichte van de Apple iPhone.

Samsung naast Apple?

De locatie van de presentatie vond waarschijnlijk niet volledig toevallig in New York, dus in het thuisland van grote rivaal Apple. Het toont aan dat Samsung geen schrik meer heeft om zichzelf naast Apple te tonen.

Specificaties


Qua specificaties is dit ook met de Galaxy S4 niet meer nodig. Het design is op zich niet gewijzigd tov de S3, maar qua specs is hij toch weer een aantal stappen geëvolueerd tov de concurrentie: een 13MP camera met beeldstabilisator en HD video opname mogelijkheid, een 8-koppige processor voor een supersnel gebruik en tegelijk een laag verbruik en een 5" AMOLED scherm vormen hardware matig nieuwe standaarden binnen de smartphone wereld.

Software


Software matig zijn er echter minstens even interessante wijzigingen, die vooral gekoppeld zijn aan de bewegingssensoren van het toestel toesteken de voorste camera. Zo pauzeert een film automatisch wanneer het toestel ziet dat je je ogen wegdraait van het scherm. Het scrollen door webpagina's of mailbox gebeurt op basis van pols- en oogbewegingen. Ten slotte biedt hij bediening zonder fysieke schermaanraking, waarbij bepaalde functies opstarten door gewoon je vinger in de buurt van een icoon te houden.

En in België?

Het toestel wordt in België verwacht vanaf eind april en zal voor een aanbevolen verkoopprijs van 699€ beschikbaar zijn in het donkergrijs en in het wit.

Reacties