De EISA awards 2012

De EISA awards 2012

Elk jaar worden de beste toestellen in hun genre bekroond met een EISA award. Uw multimedia Expert zet de belangrijkste winnaars even op een rijtje.

Wat is een EISA award?

Eisa staat voor European Imaging and Sound Association. De awards worden reeds 30 jaar uitgereikt, en worden bepaald door de stemmen van 50 magazines uit 20 Europese landen. De Eisa awards bekronen de beste producten in hun genre, je kan het dus een beetje zien als de Oscars van de multimedia industrie.

De Winnaars

Beste Blu-Ray speler : Panasonic DMP-BDT500

Snel en betrouwbaar, dit zijn de key features van de Panasonic DMP-BDT500. Maar het toestel breidt er nog enkele bijkomende toepassingen aan, met name verbinding met internetdiensten en streamen via DLNA op je netwerk. Dankzij de 2 HDMI aansluitingen kan je hem perfect integreren in je systeem. Een LAN- en Wifi verbinding, een afstandsbediening via touchpad en zowel Android als IOS applicaties maken het plaatje compleet.

Beste LCD televisie van het jaar : Philips 46PFL9707

Philips is een steeds terugkerende winnaar in de Eisa awards. Met deze televisie bewijzen ze opnieuw dat de LCD technologie nog niet dood is. Maar wat maakt dit model nu zo speciaal? Twee nieuwe functies : Flicker Free en Maximum Clarity. De eerste zorgt ervoor dat de flikkerende beelden bij veel omgevingslicht nagenoeg compleet verdwijnen. De tweede optie zorgt voor een helder en nagenoeg perfect beeld. Nog een troef is de Moth Eye. Die zorgt ervoor dat het paneel geen last heeft van reflecties, zoals dat bij sommige televisies wel het geval is. Als laatste is er nog de leuke afstandsbediening, die met een toetsenbord is uitgerust, zodat je makkelijk door de Smart TV opties kan browsen.

Beste Plasma televisie : Panasonic Viera TXP50VT50E

De Panasonic TX-P50VT50E is verkozen tot beste Plasma TV dankzij zijn goede zwartniveaus, natuurlijke kleuren en uitmuntende 3D prestaties. De ingebouwde Wifi, een webbrowser, apps via Viera-connect, een geavanceerde kalibratiemodus en toegang tot sociale netwerken allerlei, zijn leuke extra's. Dankzij de 4 HDMI aansluitingen, aangevuld met een SD-Cardslot en 3 USB-poorten kan je er bijna eender welke content op zetten.

Beste 3D televisie : Sony KDL55HX850 Bravia

Dit is de ideale keuze voor liefhebbers van de 3D films. Het paneel heeft een ultrasnelle responstijd en blinkt ook uit in de technologie om de 3D beelden te scheiden voor elk oog. Dit zorgt voor een adembenemende 3D ervaring, met nauwelijks crosstalk. Voel u meer dan ooit verbonden met wat u ziet!

Beste Smart televisie : LG 55LM960V

2012 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de Smart TV. En dit is een blijvertje! LG is één van de pioniers op dit vlak dankzij de uiterst bruikbare apps om content van het internet te halen. Met de Magic Remote (met stembesturing!) zijn deze apps ook snel en makkelijk te vinden. De beeldkwaliteit van de LM960 reeks is uitmuntend, met een natuurlijke kleurweergave en hoog contrast. Met Cinema 3D biedt LG een ervaring voor het hele gezin met de lichte comfortable 3D brilletjes. Qua design is dit een pareltje, zodat het toestel even mooi is uit als aan!

Beste toekomstgerichte televisie : Samsung UE46ES8000

Beste toekomstgerichte televisie is meer dan terecht de Samsung UE46ES8000. Dit heeft hij te danken aan de Evolution Kit, een pakket waarmee je de nieuwste features van zowel hard- als software steeds kan upgraden. Zo heb je steeds de nieuwste functies en mogelijkheden van het moment op je tv. Uiteraard heeft de ES8000 reeks nu al de nieuwste functies aan boord, zoals spraak- en bewegingsbesturing, ingebouwde Skype-camera, Smart diensten. En ook qua beeldkwaliteit en kleurbereik is dit het neusje van de zalm!

Beste smartphone : Samsung Galaxy SIII (S3)

Moet deze smartphone nog voorgesteld worden? Het vlaggenschip van Samsung heeft verschillende nieuwe technologieën geïntroduceerd in de smartphone wereld : dankzij de S-Voice optie start je een virtueel gesprek met je telefoon door gewoon 'Hi Galaxy' te zeggen. Met de Smart Stay optie volgt het toestel je oogbewegingen, om te zien of je naar je scherm kijkt, zo weet hij dat hij niet mag uitschakelen. Direct Call zorgt ervoor dat het toestel direct belt als je het naar je oor brengt. Daarnaast is er uiteraard ook een fantastische 8 MP camera waarmee je in Full HD kan opnemen en een kra chtige quad-core processor. Een terechte winnaar dus!

Beste Social media phone : HTC One S

De behuizing van de HTC One S bestaat volledig uit aluminium, behandeld met een microarc oxidatie, zodat het toestel uiterst zacht aanvoelt. De 8 megapixels camera met LED flash kan films opnemen in Full HD. het geluid wordt via Beats Audio-equaliser geleid. Maar wat dit toestel speciaal maakt zijn de handige en leuke social media toepassingen!

Beste draadloze speakers : Philips Fidelio AW9000

Heb je een grote muziekcollectie op je pc, op een externe harde schijf, op een nas server of op een mediaserver in de cloud staan, en wil je deze beluisteren zonder je hele huis te moeten bekabelen, dan is de Philips AW9000 hét toestel dat je nodig hebt! Gewoon verbinden via Wifi, en bedienen met de AirStudio app, en hij detecteert al je verbonden muziekbronnen in je huis, inclusief internetradio. Alles simpel te bedienen via je smartphone. Het systeem bestaat uit 2 luidsprekers, een passieve en één met ingebouwde versterker en netwerkhardware. Deze twee verbinden via de kabel en je bent 'good to go'! De basreflexpoort die zich aan de achterkant bevindt zorgt voor de diepe en lage frequenties om de beleving compleet te maken.

Hier vindt u een mooi overzicht van alle winnaars :

Reacties