Enkele simpele trucjes om energie te besparen

Enkele simpele trucjes om energie te besparen

De energierekening is bij de meeste mensen soms een doorn in het oog. Maar het goede nieuws is dat je er iets aan kan doen! Expert helpt u alvast op weg met enkele simpele trucjes!

Het begint eigenlijk al met het vergelijken van de energielaveranciers. Ontdek of u de goedkoopste leverancier heeft voor uw regio op www.mijnenergie.be.

Zoals u misschien weet is het tegenwoordig heel simpel om over te schakelen naar een nieuwe leverancier. U zal zien, het loont de moeite!

Heeft u al de beste energieleverancier, dan nog kan u enkele simpele maatregelen treffen die uw factuur kunnen reduceren:

Stofzuigen

De krachtigste stofzuigers hebben niet per se de grootste zuigkracht, dit is namelijk afhankelijk van de vorm van de borstel, de zuigslang en de ventilatie. Een toestel dat minder verbruikt dan 1400W wordt beschouwd als energiezuinig. Expert geeft u enkele tips om het rendement van uw stofzuiger te verbeteren :

  • Regelmatig vervangen of kuisen van de filters

  • Ledig tijdig het stofreservoir van uw stofzuiger

Strijken

De autostopfunctie op uw strijkijzer zorgt ervoor dat het toestel automatisch uitgeschakeld wordt als het niet gebruikt wordt. Enkele tips om het energieverbruik te reduceren :

  • Werk vooral met gefilterd water. Hiervoor bestaan waterfilters die de chloor-, kalk-, en deeltjes van andere zware metalen uit het water filteren. Zo wordt kalkaanslag vermeden.

  • Een antikalksysteem zorgt er ook voor dat de kalkaanslag gereduceerd wordt.

Televisies

Kijk bij aankoop van een nieuwe televisie zeker naar het energielabel. Belangrijke indicatoren zijn de energieklasse, de aanwezigheid van een aan/uit schakelaar, het energieverbruik in slaapstand, en het jaarlijks energieverbruik (berekend op 4u tv-kijken per dag).

Expert geeft u enkele tips om het energieverbruik van uw televisie nog meer te beperken :

  • Schakel de televisie helemaal uit in plaats van in slaapstand te zetten. In veel gevallen is zelfs dan de televisie nog niet helemaal uit. Als u zeker wilt zijn, trek best de stekker uit het stopcontact.

  • Een grotere schermdiameter van uw tv scherm betekent automatisch een hoger energieverbruik. Koop dus best een toestel met een aangepaste grootte aan de grootte de kamer waar u het toestel wenst te zetten.

  • De fabrieksinstellingen voor helderheid en contrast zijn vaak redelijk hoog. Zoek zelf de ideale instellingen voor de ruimte waarin u de tv gebruikt. Want heldere beelden vreten meer energie dan donkere beelden.

  • Om digitale tv te kijken heeft u een decoder nodig. Deze staat dan wel in stand-by, maar het energieverbruik hiervan is ook aan de hoge kant. Een ideale oplossing is dus een stekkerdoos met schakelaar, waarmee u 's avonds alles uit met één druk op de knop!

Heeft u zelf ook nog suggesties? Zet ze gerust op ons Facebook pagina!

Reacties