Dropbox

Dropbox

Synchroniseer al uw documenten tussen pc, tablet en smartphone Eerder bespraken we al de verschillende voordelen van opslag in the cloud. Een van deze voordelen was de mogelijkheid om, zonder behulp van een externe harde schijf, op elk moment en op elke plaats toegang te krijgen tot uw documenten.

Zou het niet handig zijn om tijdens een bezoek aan familie via je gsm toegang te krijgen tot je foto albums? Of om tijdens een klantenbezoek op eender welk toestel (laptop, tablet of smartphone) toegang te hebben tot presentaties, promoties of resultaten en deze bovendien naar keuze te delen met collega's of relaties?

Expert raadt u hiervoor Dropbox aan

Met een gratis account heb je recht op 3Gb opslag "in the cloud". Op je pc of laptop installeer je het programma Dropbox (zie www.dropbox.com), waardoor je een nieuwe map "Dropbox" creëert. Hier kun je submappen in maken en documenten in plaatsen naar eigen keuze (documenten die je wilt delen met andere personen of die je zelf op andere toestellen wilt kunnen consulteren).

Vervolgens kun je twee zaken doen:

- Documenten delen met andere personen: via www.dropbox.com kun je voor elke map aanduiden of en met wie je hem wilt delen. Het is dus perfect mogelijk om een map foto's met niemand te delen, een map promoties met je collega's en relaties en een map cijfers met andere collega's. Deze toegangsrechten kun je zelf op elk moment aanpassen, de andere persoon zal een uitnodiging krijgen per mail om toegang te krijgen tot deze map.
- De applicatie Dropbox installeren op andere apparaten (smartphone, tablet of andere pc). Voor iOS, Android en Blackberry toestellen bevindt de originele Dropbox applicatie zich in de application market van het toestel. Voor Symbian en Windows Phone toestellen kun je werken met zogenaamde "third party" apps, die je kan terugvinden door in de applicatiemarkt te zoeken op Dropbox.
Op deze manier heb je zelf alsook andere personen toegang tot documenten die je op dat moment nodig hebt.
Hier kan u zich aanmelden voor Dropbox
Update : Dankzij de nieuwe versie van de mobiele applicatie van Dropbox kan je nu ook rechtstreekt bestanden uit Dropbox delen op Facebook en Twitter

Reacties