Droogautomaten : Wat en Hoe?

Droogautomaten : Wat en Hoe?

Welke soorte droogautomaten bestaan er? Wat is het verschil tussen condens- en afvoer? Waarom moet ik kiezen voor een warmtepomp? Dit zijn enkele van de veel gestelde vragen, maar geen nood : Uw Expert weet er meer van!

Daarom hier wat meer uitleg over de verschillende droogautomaten :

Condensatiedroogkasten:

Bij condensatiedroogkasten wordt het gecondenseerde vocht opgevangen in een reservoir dat telkens moet worden leeggemaakt of naar een afvoerleiding gevoerd. Dit toestel heeft dus alleen een stopcontact nodig om te kunnen werken, Een voorbeeld is de Bosch WTE84304FG
In tegenstelling tot de evacuatie droogkasten, waarbij het vocht uit de droogkast naar buiten geleid moet worden.Een voorbeeld hiervan is de Zanussi ZTB276.

Warmtepomp:

Door gebruik te maken van een warmtepomp in plaats van een conventioneel verwarmingselement, kan een droogkast met een warmtepomp hetzelfde resultaat realiseren bij een temperatuur van 40 °C in plaats van de gebruikelijke 60 °C. De lucht om te drogen wordt door de warmtepomp opgewarmd, waarna hij efficiënt wordt hergebruikt. Op deze manier blijven de stoffen nog zachter en bespaart het toestel heel wat energie (40 tot 50%).
Een mooi voorbeeld hiervan is de Bosch WTW84370FG.
Onderhoud:
Bij warmtepompdroogkasten met een zelfreinigende condensor hoeft die condensator niet langer met de hand te worden schoongemaakt. Tijdens het droogproces verzamelt de droogkast condenswater en gebruikt hij dit om de condensor tot vier keer automatisch te spoelen.

Reacties