CloudOn

CloudOn

CloudOn mag eigenlijk gerust app van het jaar genoemd worden. De applicatie bestaat nog maar sinds januari maar is sindsdien een van de populairste productiviteits applicaties. Sinds kort is hij ook in België beschikbaar voor iPad en Android, en bovendien is hij (nog) gratis!

CloudOn is uniek in de zin dat het je niet enkel toegang biedt tot je cloud opslagdienst, maar bovendien is het een meer dan volwaardige Office applicatie waarmee je ook nog eens documenten kunt wijzigen en op die manier opslaan in je cloud opslag.

Starten is eenvoudig: na je registratie selecteer je je cloud opslagdienst waaraan je CloudOn wilt koppelen, waarbij je vandaag kan kiezen tussen Dropbox, Google Drive en Box. Vervolgens zie je in een overzichtelijke lay out je verschillende mappen in deze cloud opslagplaats.

Wanneer je een Excel, Word of Powerpoint document opent of creëert kom je in een extreem complete Office omgeving. Waar andere mobiele Office programma's vaak ofwel een aantal functies ontbreken ofwel gebruiksvriendelijkheid missen omwille van de moeilijke bediening op een (klein) touchscreen, omzeilt CloudOn al deze bezwaren.
Bovenaan heb je, net als op je computer, het volledige bedieningsmenu, waarbij de iconen groot genoeg zijn om met de hand te bedienen. Ook zijn bepaalde functies, zoals selecteren van meerdere cellen, perfect mogelijk via een aparte functiebalk.Terwijl weinig applicaties toelaten om je documenten aan te passen op je mobiel toestel is ook dit mogelijk met CloudOn: alle aanpassingen die via deze applicatie aan een document op je cloud opslagdienst worden gedaan blijven behouden indien je ze achteraf op een ander toestel opent.

CloudOn
Beschikbaarheid: iPad, Android
Prijs: gratis

Reacties