Audio : Docking stations

Audio : Docking stations

Nu iedereen een hele platenkast in zijn smartphone of laptop heeft zitten en muziek meer dan ooit buitenshuis wordt geconsumeerd, moet u ook op zoek naar een setje luidsprekers om uw favoriete muziek overal te kunnen beluisteren.

Digitale muziek

Met de doorbraak van digitale muziekspelers ongeveer tien tot vijftien jaar geleden, en het feit dat moderne smartphones allemaal een volledige platenkast vol muziek op hun interne opslaggeheugen kunnen torsen, is dat op zich geen probleem. Alleen de ingebouwde speaker levert niet het soort decibels af om er een leuke muziekervaring van te maken.

Oortjes en hoofdtelefoons kunnen helpen, maar zijn geen optie als er meerdere mensen tegelijk naar de muziek willen luisteren. Hiervoor bestaan uiteraard oplossingen!

Docking station

Als u over een iPod, iPhone of Androidsmartphone beschikt, is een ‘docking station’ een mogelijkheid die u zeker eens moet bekijken.

Ze komen in allerlei varianten, van eenvoudige stereotoestellen met een winkelprijs vanaf € 59 tot toestellen die een ‘virtueel surround’-geluid afleveren en tot een prijs van € 800 kunnen gaan. Ongetwijfeld vindt u ergens in het midden van die twee de beste koop voor dit soort doeleinden: de duurdere toestellen zijn namelijk ook nogal zwaar. In de lagere prijsklassen vindt u toestellen die u het makkelijkst onder de arm kunt nemen, maar die leveren dan weer een minder krachtig geluid af.

Zowat alle audiomerken, van Philips via JVC tot Samsung, Sharp, Sony en Harman/Kardon, hebben een docking station in hun assortiment zitten. Op dit moment zijn iPod- en iPhonegebruikers in het voordeel als het om een dock gaat, maar Philips heeft ook een aantal toestellen op de markt waarin u een Android-smartphone kunt ‘docken’. De effectieve verbinding gebeurt dan wel door middel van Bluetooth.

Een mooi voorbeeld van een Docking station is de Samsung DAE-750 :

Reacties